Onderdelen

Een computer of laptop is opgebouwd uit veel verschillende onderdelen. Al deze onderdelen zorgen er samen voor dat de computer naar behoren werkt. Het ene onderdeel heeft hier echter meer effect op dan het ander. Op deze pagina hebben wij de belangrijkste onderdelen opgesomd. Met belangrijk bedoelen wij de onderdelen die het meeste effect hebben op de werking van jou pc/laptop.

Processoren

De rekenkamer van de computer, de processor. De kwaliteit van de processor heeft veel invloed op de manier waarop de computer zijn taken uitvoert. Hoe beter de processor, hoe sneller de taken uitgevoerd worden. In de wereld van processoren worden veel moeilijke termen gebruikt. Om duidelijkheid te brengen in deze grote puzzel, hebben we hier een overzicht gemaakt met alles wat jij moet weten over processoren. Meer informatie over processoren

Werkgeheugen

Het werkgeheugen, ook wel RAM-geheugen genoemd, heeft ook grote invloed op het aantal taken dat de processor kan verwerken. De processor gebruikt dit geheugen namelijk voor tijdelijke opslag van data die op dat moment beschikbaar moet zijn. Er zijn verschillende soorten RAM-geheugen beschikbaar. 

Opslag

De opslag van je computer is doorgaans een harddisk (HDD). Tegenwoordig zien we echter steeds meer computers en laptops met een SSD (Solid State Drive) in plaats van een HDD. Het grote voordeel van de SSD over de HDD is dat deze beter presteert qua snelheid. Daarnaast is hij niet zo fijngevoelig als een HDD. Als nadeel heeft de SSD dan weer een hogere prijs voor minder opslaggeheugen. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie over opslag

Een persoonlijk advies aanvragen? Moeiteloos, kostenloos en perfect aansluitend op uw wens.

Klik op het desbetreffende icoon om naar net aanvraagformulier te gaan