Processoren

Elke handeling die jij uitvoert op je pc of laptop, wordt uitgevoerd door je processor. Dit stukje hardware zorgt ervoor dat alle activiteiten op het juiste moment uitgevoerd worden. De processor wordt ook vaak CPU genoemd, wat staat voor Central processing unit.

De kwaliteit van je CPU heeft veel invloed op de algemene snelheid van je laptop. Wanneer je een processor hebt die taken niet zo snel kan verwerken, heb je niets aan 8gb RAM (Link) geheugen of een SSD(Link). Het is dus belangrijk dat je processor aansluit bij jouw wensen. Ook is een processor niet altijd even makkelijk om te vervangen. Er zijn vele aansluitingen voor processoren en regelmatig zien wij dat het complete moederbord vervangen moet worden voordat er een nieuwe processor geïnstalleerd kan worden. Het is dus van belang dat je voor de aanschaf van je pc of laptop al een idee hebt over welke processor wat kan.

De meeste apparaten op de markt beschikken over een Intel core i processor. Dit is dus waar wij ons in dit artikel op richten. Mocht je vragen hebben over processoren van AMD of een ander merk, stuur dan gerust een aanvraag({link).

 

De intel core i serie bestaat uit vier categorieën. Elke categorie heeft weer verschillende uitvoeringen van deze processor. De prestatie van de processor wordt weergegeven in GHz.

De Intel core i3 serie.

De i3 processor is de zwakste processor in deze klasse. Laat dit je echter niet afschrikken, want de nieuwste i3 processoren beschikken over genoeg kracht om de standaard pc taken uit te voeren. Wanneer je een laptop of pc wil, puur voor internet, tekstverwerken en films kijken, dan is een i3 geschikt voor jou

De intel core i5 serie.

De i5 zien we terug in de meeste computers en laptops tegenwoordig. Deze processor zorgt ervoor dat je ongestoord je mail kan lezen, terwijl Spotify op shuffle staat en Youtube een playlist afspeelt. Kortom, deze processor zorgt ervoor dat jij niet hoeft te wachten wanneer je tussendoor even een andere taak uit wil voeren.

De intel core i7 serie.

Deze serie biedt de meest geavanceerde processoren voor laptops. De i7 processor is voor veel mensen overbodige luxe, maar in sommige gevallen is het zeker handig. Denk hierbij aan laptops en computers die gebruikt worden voor 3d tekenprogramma’s, games of andere taken die veel van je computer eisen.

De intel core i9 serie.

De crème de la crème onder de processoren. We zien hem in praktijk erg weinig, vooral in prive computers. Deze serie processoren is dermate krachtig dat ze ingezet worden in professionele apparatuur.